ČÍM JEDNODUŠŠÍ PŘÍPRAVA, TÍM LEPŠÍ CHUŤ
Stačí pouze tři ingredience
1. Nejlepší české brambory
Všechno začíná u těch nejkvalitnějších českých brambor. K výrobě chipsů je totiž vhodných pouze 10-15 odrůd, které vykupujeme od českých zemědělců a jejichž kvalita je pečlivě kontrolována.
2. Rostlinný olej
Chipsy Bohemia jsou připravovány s použitím velmi kvalitního slunečnicového oleje. Výhodou slunečnicového oleje je, že díky poměrně vysokému obsahu více nenasycených mastných kyselin má příznivý účinek na naše zdraví. Tyto kyseliny totiž pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, a proto mají tak významnou úlohu v prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Organismus si tyto kyseliny neumí sám vytvořit, a tak je musíme přijímat stravou (slunečnicový olej, rybí tuk apod.). Při šetrném způsobu fritování jsou tyto benefity slunečnicového oleje zachovány.
3. Špetka soli
Jeden sáček Bohemia Chips Horská sůl 77 g obsahuje 1,3-1,5 % soli, což odpovídá cca 1 g soli. Při tomto množství soli nejlépe vynikne harmonie chuti těchto chipsů. Ačkoi se to nezdá, stejná koncentrace soli je např. v krajíci chleba.
PŘÍPRAVA JE OPRAVDU JEDNODUCHÁ
Chipsy Bohemia se vyrábějí pouze z českých brambor. Výroba jednoho sáčku chipsů trvá pouhých 20 minut, a to díky tomu, že jejich příprava je opravdu jednoduchá.
ČIŠTĚNÍ
Brambory jsou čištěné a myté pouze ve vodě.
LOUPÁNÍ
Poté jsou brambory šetrně oloupány, aby byla zachována jejich vynikající bramborová chuť.
KRÁJENÍ
Brambory jsou následně nakrájeny na tenké plátky a znovu opláchnuty vodou, aby byl odstraněn přebytečný škrob.
SMAŽENÍ
Jednotlivé plátky jsou připravovány s použitím slunečnicového oleje, aby byly krásně křupavé.
KOŘENÍ
Nakonec se chipsy osolí či okoření.